Hoeveel kost een rusthuis in uw gemeente?

Een rusthuisbewoner betaalt in Vlaanderen gemiddeld 1.728 euro per maand. Maar er zijn grote verschillen. Geef uw gemeentenaam in of klik op de kaart om de prijzen van de woonzorgcentra in uw regio te vergelijken.

Door Jasper D’hoore en Thomas Segers | 13 maart 2019

Gemiddelde kostprijs per maand in euro

1300

2350

Een verblijf in een Vlaams woonzorgcentra kostte in mei van vorig jaar 57,59 euro per dag of 1.728 euro per maand. Daarmee ligt de maandelijkse kostprijs 39 euro (+2,29%) hoger dan een jaar eerder, blijkt uit de jaarlijkse monitoring van de dagprijzen in de Vlaamse rusthuizen door het Agentschap Zorg en Gezondheid.

De prijs van een rusthuisverblijf is daarmee iets sneller gestegen dan de inflatie, die in dezelfde periode 1,82 procent bedroeg. De reële prijsstijging bedraagt zo 0,47 procent. Het is de kleinste stijging sinds Vlaanderen drie jaar geleden begon met het opvolgen van de rusthuisprijzen.

In de dagprijs zitten de kosten voor het verblijf, de verpleging en de maaltijden inbegrepen. Extra kosten, zoals voor internet, de kapper of de was komen bovenop die kostprijs.

© 2018 Mediafin

                                                                                                                       [X]
Disclaimer: “Alle gevraagde informatie wordt vertrouwelijk behandeld volgens de richtlijnen van GDPR EU2016/679. Voor meer info zie pagina privacy.”