Nieuw charter ethisch ondernemen in thuisverpleging

Thuisverpleging Antwerpen zet zich mee achter het Charter ethisch ondernemen in de zorg.

 

Intern: Nieuw charter ethisch ondernemen in thuisverpleging-image

Enkele zorgorganisaties hebben we een kwaliteitslabel ontwikkeld rond ethisch ondernemen in de thuisverpleging. Aan de hand van een charter maken we duidelijke afspraken rond enkele specifieke thema’s zoals de vrije keuze van patiënt en zorgverlener, de betaling voor zorgaanvragen, de afwerving van medewerkers en patiënten, etc.

Vandaag is er een deontologische code voor de Belgische verpleegkundigen. Die blijft uiteraard bestaan. Met dit charter willen we een stap verder gaan en een extra engagement nemen. Door bijkomende afspraken te maken, willen we op een objectieve, transparante en kwalitatieve manier omgaan en communiceren met patiënten, medewerkers in de thuisverpleging, andere zorgpartners en de overheid.

Dit charter schetst het kader om deze belofte in de praktijk waar te maken. Bovendien biedt het de nodige handvaten om steeds met een kritische blik naar onze eigen werking te kijken en die af te toetsen aan de gemaakte afspraken.

Meer informatie is te vinden op de website www.charterthuisverpleging.be.

De initiatiefnemers van dit charter zijn i-mens, Mederi, Wit-Gele Kruis, Zorgconnect, en VBZV. Samen vertegenwoordigen ze meer dan 10.000 thuisverpleegkundigen in Vlaanderen.