Wat in tijden van tekorten aan verpleegkundigen? Een nieuwe visie

 

๐—œ๐—ป ๐˜๐—ถ๐—ท๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐˜๐—ฒ๐—ธ๐—ผ๐—ฟ๐˜๐—ฒ๐—ป ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฝ๐—น๐—ฒ๐—ฒ๐—ด๐—ธ๐˜‚๐—ป๐—ฑ๐—ถ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐˜‡๐—ถ๐—ท๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜‡๐—ฒ๐—น๐—ณ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ถ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—ฏ๐—ฟ๐—ผ๐—ผ๐—ฑ๐—ป๐—ผ๐—ฑ๐—ถ๐—ด; ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ฝ๐˜‚๐˜‡๐˜‡๐—ฒ๐—น๐˜€๐˜๐˜‚๐—ธ๐—ท๐—ฒ ๐—ฏ๐—ถ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ผ๐—ฝ๐—น๐—ผ๐˜€๐˜€๐—ถ๐—ป๐—ด๐˜€๐—ด๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ถ๐˜€๐—ถ๐—ฒ.

De Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding binnen het Vlaams Parlement organiseerde de voorbije weken in het Vlaams Parlement een tweeledige hoorzitting over meer handen aan het bed en over denkpistes om het personeelstekort in de zorg, in het bijzonder in de woonzorgcentra, op te vangen.
Dankzij een sterk oplossingsgerichte visie vanuit onze hoek (die u trouwens volledig kan nalezen via https://bit.ly/3NoWTyH) werd CEO van Mederi Willy Vertongen uitgenodigd als de expert ter zake om de (zelfstandige) thuisverpleging te vertegenwoordigen in deze materie.
Willy Vertongen CEO Mederi